Recomandări

Rezervă-ți din timp vacanța la AGROPENSIUNEA SĂLCIOARA pentru a participa la oricare dintre evenimentele organizate în comunitatea locală Jurilovca:

  Sărbătorile de iarnă pe Stil Vechi la Jurilovca- 7-14 Ianuarie

Cu excepția sărbătorilor pascale, rușii lipoveni respectă toate sărbătorile pe Stil Vechi, conform calendarului iulian; de aceea, Crăciunul și Anul Nou sunt celebrate de lipoveni în luna ianuarie. În Biserică, slujbele religioase se oficiază în limba slavonă.

  Maslenița – Lăsata Secului

Celebrată în „săptămâna albă”, este o sărbătoare locală dedicată pregătirii pentru intrarea în Postul Paștelui și întâmpinării primăverii. Gospodinele pregătesc bucate tradiţionale fără carne, doar pe bază de lapte şi ouă – vareniciki, pampușki, blinî şi pirajeniki, iar ulițele satului răsună de cântece vesele.

  Jurilovca BikeDay – Ziua a doua de Rusalii

Eveniment ce promovează turismul lent, încurajând descoperirea obiectivelor locale folosind bicicletele. Activitățile zilei includ un traseu necompetițional pe biciclete spre Capul Doloșman, vizite ghidate la Cetatea Argamum, ateliere creative și lecții de caiac pentru copii.

  Serbarea Câmpenească a Vișinei – 17 Iunie 2018

O sărbătoare care celebrează spiritul multietnic al comunității și frumusețea Dobrogei, în întregul său, cu dansuri, cântece și costume tradiționale, târg de produse locale, coșie și plimbări cu ponei pentru copii.

  Festivalul Luminii – 28 Iulie 2018

Portul turistic din Jurilovca se luminează cu sute de gulguțe confecționate de Cercetașii României, îndemnând la reconectarea la valorile simple, autentice ale vieții, sub motto-ul Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte.

  Serbarea Borșului Pescăresc – 1 Septembrie 2018

Una dintre cele mai apreciate manifestări ale comunității, eveniment care celebrează tradițiile gastronomice cu specific pescăresc din Jurilovca și Delta Dunării.